Bioklimatická pergola

Nedávno jsem byla na zajímavé prezentaci bioklimatických pergol francouzské firmy Biossun. Prezentace mě hodně nadchla a inspirovala, protože pergoly mají hodně vychytaný a mají v nich zabudované nejrůznější prvky, díky kterým se dostávají do popředí před ostatní konkurenci. Jasně,  firem, který vyrábějí pergoly je tu víc, ale tato měla něco navrch. Prostě profíci v oboru.

Pergoly jsou poslední dobou čím dál víc v oblibě a řada lidí si s nimi vybavuje domy a díky plně automatickým možnostem, dálkovému ovládání a velkému množství předvoleb mohou během mžiku krásně propojit interiér s exteriérem, např. plně odsunout lamely a nechat se hřát sluncem, nebo naopak úplně zastínit a užívat si příjemné posezení s přáteli i za deště, polohovat do různých poloh, naklápět a tím si libovolně regulovat  množství slunečního svitu, případně větříku, který si necháte pustit k tělu. Tyto kvalitní pergoly se umí taky bravůrně poprat s větším větrem nebo dokonce i sněhem. Kromě polohovatelného lamelového zastřešení můžete vybírat i boční zastínění třebas v podobě rolet, skleněných výplní až po třebas jednoduché zavěšení tuniky. Vybírat můžete i z nejrůznějších barev a klidně sladit s fasádou domu.

Mám ráda praktické věci a líbí se mi myslet na vše, takže např. zajímavý systém na odvod vody, kterého si ani nevšimnete, je prostě pecka. I natáčení lamel pro snadnou údržbu a čištění ze všech stran je určitě přínosem. A co osvětlení při večerním posezení nebo nějaké bujaré párty? Není problém! Nabízí se zajímavé a rafinované možnosti, nejrůznější barevná provedení i různý způsoby osvětlení/podsvětlení.

Tak co, už máte taky vybranou tu svou pergolu, z které nebudete chtít ani odejít? 😊

Komentujte